“Managing and growing a business” workshop

Last weekend we had a pleasure to work with young entrepreneurial minds, as part of the "Building the next generation of youth leaders" project by Youth Education Forum. 
Seavus Incubator and SEDC's staff held a series on lectures on managing and growing a business -  from legal and financial requirements for starting a business, to management, human resources and recruitment, project managements, sales, finance for non-finance up to networking. 
We hope that the attendees learned many new things on starting and managing a business, and enjoyed the time spent in the Incubator.

Tagged , , , Read More
Pre-accelerator program 2016

Пред-акцелераторска програма 2016

 

Размислуваш да започнеш ИТ бизнис?

Стекни знаење и дознај кои се алатките потребни да направиш успешен стартап.

  Од септември, Сеавус Инкубатор започнува со интензивна 8-неделна пред акцелераторска програма, која се состои од  специфични тренинзи на 8 теми и менторство за претприемачи и стартапи кои работат во областа на информационите технологии (апликации, софтверски решенија и услуги). Програмата е структурирана да обезбеди знаење и бизнис вештини за претприемачите и да им овозможи на стартапите рано лансирање на производ или пристап до финансии.  

Опис на Пред-акцелераторската програма

  Учесниците на програмата ќе добијат: - Специјализирана програма дизајнирана за стартапи од областа на ИТ - Осум недели интензивно развивање на идеја или производ и негова валидација - Тренинг и менторирање од врвни експерти на Seavus - Интернационални ментори од областа на вештачка интелегенција, продажба и консултанство - Пристап до средства за финансирање на бизнис во рана фаза - Работен простор за тимовите - Пристап до заедница на претприемачи - Можност за финансирање на  најдобрите стартапи   Програмата ќе опфати: - Стратегија и развој на бизнис модел - Развој

Read More